Startbouw 221 middeldure huurwoningen aan de Postjesweg

Amsterdam – Maarsen Groep en de Gemeente Amsterdam hebben 24 november jongstleden de feestelijke start van de bouw van 221 betaalbare huurwoningen gevierd. De twee woongebouwen – Caritas en Fortitudo genaamd – zijn ontworpen door Geurst & Schulze Architecten en worden gebouwd met uitzicht op het Rembrandtpark ter hoogte van de kruising van de Postjesweg en Derkinderenstraat in Stadsdeel Nieuw-West. In de plint van beide woongebouwen komen commerciële ruimtes en ruime fietsenstallingen voor de toekomstige bewoners.

Caritas & Fortitudo
De woontorens zijn vernoemd naar twee van de zeven deugden. In Caritas – het 20 verdiepingen tellende gebouw, direct gelegen aan de A10 – komen 154 appartementen. Deze toren is door Maarsen Groep verkocht aan Invesco Real Estate.

Sloop-nieuwbouw
Het kantoorgebouw is ruim 30 jaar geleden aangekocht door Maarsen Groep en succesvol ge xploiteerd. Door de transformatie van de Ringzone A10 en het Overtoomse Veld is er een aantrekkelijk woongebied ontstaan. Het oude kantoorgebouw is inmiddels gesloopt om plaats te maken voor Caritas & Fortitudo. Door het exploiteren van Fortitudo blijft Maarsen Groep nog vele jaren betrokken bij deze locatie.

Van Wijnen Amsterdam is verantwoordelijk voor de turnkey-realisatie namens Maarsen Groep en Invesco Real Estate. Het oude kantoorgebouw is gesloopt en er is gestart met de funderingswerkzaamheden.

De verwachte oplevering is eind 2023.

Lees hier ook het persbericht op de site van de Maarsen Groep

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *