Nieuwbouw Caritas & Fortitudo Amsterdam

Beste buren,

Via deze nieuwsbrief geven wij u graag weer een update over de stand van zaken en de laatste ontwikkelingen op de bouwplaats aan de Postjesweg 175. We bouwen hier 221 middeldure huurappartementen en commerciële voorzieningen op de begane grond, verdeeld over twee woontorens: Caritas & Fortitudo.

Op vrijdag 8 april voeren wij tot in de avond/nacht werkzaamheden uit aan de keldervloer van gebouw Caritas. Deze werkzaamheden gaan helaas niet zonder geluidshinder voorbij.

Via deze nieuwsbrief vertellen wij u meer over de werkzaamheden en geven wij u een update van de laatste stand van zaken op de bouwplaats.

WERKZAAMHEDEN KELDERVLOER – Week 14 2022
Op 8 april voeren wij werkzaamheden uit aan de vloer van de toekomstige fietsparkeerkelder van woongebouw Caritas. We gaan hier eerst aan de slag met het storten van beton. Deze werkzaamheden vinden plaats vanaf 7 uur ’s ochtends tot maximaal de ochtend van zaterdag 9 april.

Zodra het beton gestort is moeten we dit bewerken om de toekomstige vloer vlak en waterdicht te maken. Dat bewerken van het vers gestorte beton heet vlinderen en is een secure klus. We poetsen/polijsten het beton als het ware vlak en glad met een speciale machine.

De vlinderwerkzaamheden vinden ’s avonds en ’s nachts plaats, nadat het beton van de toekomstige keldervloer gestort is. Dit doen we met een machine die geluid produceert vergelijkbaar met een brommer. Geluidshinder bij deze bewerking is helaas niet te voorkomen.

Omdat deze werkzaamheden altijd moeten plaatsvinden nét nadat het beton is gestort en dat niet zomaar kan worden uitgesteld, is het noodzakelijk om de vlinderwerkzaamheden ’s avond en ‘ nachts uit te voeren. Wij vragen om uw begrip. Voor de vlinderwerkzaamheden hebben we een vergunning aangevraagd bij de gemeente, die is verleend.

* Bij extreem weer moeten we het storten van het beton en de aansluitende vlinderwerkzaamheden op een ander moment uitvoeren. Wanneer dit het geval is, wordt u hierover geïnformeerd.

Werkzaamheden komende periode
De komende periode gaan we verder aan de slag met betonwerkzaamheden van gebouw Fortitudo tot aan de eerste verdieping. Zodra we hiermee klaar zijn gaan we aan de slag met de opbouw van het casco van gebouw Fortitudo. Hier zijn we ongeveer t/m september 2022 mee bezig. Aansluitend gaan we door met het opbouwen van het casco van het gebouw Caritas.

Verder zullen de damwanden van gebouw Caritas worden verwijderd in de zomer van 2022, hier worden jullie ter zijner tijd over geïnformeerd.

Voorlopige planning & werktijden

8 april ’22 – Werkzaamheden keldervloer
januari – juli ’22 – Betonwerk tot eerste verdieping
mei ’22 – januari ’23 – Opbouw casco gebouw

Onze werktijden conform de omgevingsvergunning zijn maandag t/m zaterdag van 07:00 tot 19:00 uur. In de praktijk zullen we vaak van maandag t/m vrijdag tussen 07:00 en 17:00 uur werken. Wanneer er door omstandigheden (die van tevoren bekend zijn) wordt afgeweken van deze tijden, kondigen wij dat aan via onze nieuwsbrief.

Medewerking gevraagd
Ziet u activiteiten op de bouwplaats die niet tot de werkzaamheden van Van Wijnen behoren (zoals diefstal, vandalisme, of spelende kinderen) dan kunt u dit melden. Wij voorzien onze bouwplaats van camerabewaking, maar alle oplettendheid stellen we zeer op prijs. Voor een melding kunt u contact opnemen via postjesweg175@vanwijnen.nl.

In geval van nood kunt u altijd telefonisch contact opnemen met onze 24-uursservice via 0341 – 56 77 38. Het werk is bekend onder de naam Postjesweg met werknummer 33100145

Communicatie en vragen
Wij realiseren ons dat we werken op een locatie waar wordt gewoond en gewerkt. Daarom vinden het belangrijk om u te informeren over de stand van zaken op de bouwplaats en proberen we er alles aan doen om ons bouwproces zo zorgvuldig mogelijk en met aandacht voor u als naaste buren uit te voeren.

Via onze website www.nieuwbouwpostjesweg175.nl houden wij u regelmatig op de hoogte over de laatste stand van zaken op de bouwplaats. Wanneer u vragen en/of opmerkingen heeft over de bouwplaats, de voortgang van de werkzaamheden of overige zaken, stel ze dan gerust via het e-mailadres postjesweg175@vanwijnen.nl. De mailbox wordt op werkdagen gelezen en vlot beantwoord.

Vriendelijke groeten,
Het bouwteam van Van Wijnen

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *